advertentie

Volle agenda met veel optredens voor muzikanten

Hasselts Fanfare neemt deel aan defilé Wandelvierdaagse Genemuiden

Muziekvereniging Hasselts Fanfare geeft komende weken acte de présence tijdens de afsluitende wandelvierdaagsen. Op donderdag 6 juni 2024 geeft de drumband de maat aan bij de Avondvierdaagse Meppel en één week later tijdens de Avondvierdaagse van Steenwijk. Vanavond, donderdag 30 mei 2024 is de drumband aanwezig bij het grote defilé, traditioneel de feestelijke afsluiting van de Wandelvierdaagse Genemuiden. De wandelaars ontvangen onder meer bij Woon-/diensten-/zorgcentrum De Meente een warm applaus, evenals langs de gehele route.

LEES MEER... | WOENSDAG, 29.05.24
advertentie

Zaterdag 8 juni 2024, van 11.00 - 17.00 uur

Tuin-, en Theaterdag keert na vijf jaar terug in Hasselt

SCAB's Tuin-, en Theaterdag is terug op de kalender. Het evenement in Hasselt stond sinds 2019 niet meer geprogrammeerd. Voor deze editie op zaterdag 8 juni 2024 hebben zich maar liefst veertien tuinen aangemeld. Jong en oud is welkom, van 11.00 - 17.00 uur.

LEES MEER... | WOENSDAG, 29.05.24
advertentie

Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB)

Subsidie voor innovatieprojecten in de landbouw in Overijssel

Wie een goed idee heeft voor een innovatieproject in de landbouwsector in Overijssel kan daarvoor vanaf 5 juni 2024 een subsidie aanvragen. Dan gaat de subsidie ‘Samenwerken aan innovatie’ in het kader van de Europese Innovatie Partnerschap (EIP) open. De subsidie is bedoeld voor samenwerkingen tussen bijvoorbeeld landbouwers onderling, of tussen landbouwers en kennisinstellingen.

LEES MEER... | WOENSDAG, 29.05.24
advertentie

'Het onzichtbare zichtbaar maken...'

Dertig bedrijven geven kijkje achter schermen op Open Bedrijvendag Zwartsluis

Dertig bedrijven geven kijkje achter schermen op Open Bedrijvendag Zwartsluis

Dertig bedrijven geven kijkje achter schermen op Open Bedrijvendag Zwartsluis© Ondernemerskring Zwartsluis (OKZ)

Het onzichtbare zichtbaar maken. Dat is het motto van de eerste Open Bedrijvendag Zwartsluis (OBZ), die op zaterdag 8 juni 2024 plaatsvindt. Dertig bedrijven openen dan hun deuren voor inwoners, werkzoekenden en andere geïnteresseerden. “We zijn ontzettend trots op dit mooie aantal deelnemers”, aldus de organisatie.

LEES MEER... | WOENSDAG, 29.05.24
advertentie

Afsluitend defilé op donderdag 30 mei 2024

Avond4daagse Hasselt is hét wandelfeest voor jong en oud

Avond4daagse Hasselt is hét wandelfeest voor jong en oud

Avond4daagse Hasselt is hét wandelfeest voor jong en oud© DKN | HS

De Avond4daagse is hét wandelfeest voor jong en oud. Oók deze week in Hasselt. Vier avonden bewegen in en rondom de Hanzestad. Met afstanden die variëren van 5, 10 tot 15 kilometer, is er voor iedereen wel een passende uitdaging te vinden. Met ruim 680 wandelaars (en zo'n 300 begeleiders, red.) was de start op de eerste dag, maandag 27 mei 2024 veelbelovend. Op donderdag aanstaande, vanaf 20.00 uur is het afsluitend defilé nabij het Bolwerk met muzikale begeleiding.

LEES MEER... | DINSDAG, 28.05.24
advertentie

Zwartewaterland organiseert workshops om inwoners te helpen verduurzamen

Veel inwoners van Zwartewaterland hebben al maatregelen genomen om hun woning te verduurzamen. Dat kan zijn door het aanschaffen van een warmtepomp, het isoleren van het dak, vloer of muur of plaatsen van HR++ glas. Toch blijkt het in de praktijk best lastig te zijn. Want wáár begin je en in welke volgorde pak je dingen aan? Daarom organiseert de gemeente op 4, 17 en 18 juni 2024 de workshop ‘Maak uw eigen verbeterplan’.

LEES MEER... | DINSDAG, 28.05.24

Adviescommissie Rijonderwijs in oprichting

Nieuwe regels voor het halen van je rijbewijs

Demissionair inister Harbers (Infrastructuur en Waterstaat) stelt verschillende verbeteringen voor in het proces om een autorijbewijs te halen. Rijonderwijs wordt verplicht én krijgt vooraf vastgestelde leerdoelen, de wijze van examineren gaat veranderen en de regels voor rijinstructeurs worden aangescherpt.

LEES MEER... | DINSDAG, 28.05.24

Organisatie in handen van SCAB

Optreden Lakeside bij Ad'Vundum vol nostalgie en dans

Lakeside, een band met een lange geschiedenis, brengt op zaterdag 1 juni 2024 van 16.00 - 17.30 uur de roemrijke jaren zestig terug bij Brasserie, Café en Zaal Ad'vundum 2.0 in Hasselt. Hun repertoire, is gevuld met klassiekers van Elvis Presley, Tina Turner, Neil Sedaka tot aan CCR. SCAB belooft een middag vol nostalgie en dans.

LEES MEER... | MAANDAG, 27.05.24

Elke motorrijder is welkom!

Motor Toerclub Hasselt viert de zomer met de Avond4daagse

Hou jij van motorrijden en lijkt het je leuk om met gelijkgestemden in clubverband te rijden? Doe dan mee met de Avond4daagse van MTC Hasselt! Elke donderdagavond in de maand juni kun je genieten van een prachtige motorrit van ongeveer 100 kilometer. Ook niet-leden zijn ook van harte welkom om mee te rijden.

LEES MEER... | MAANDAG, 27.05.24

Eerste nacompetitiewedstrijd voor Sluzigers op 8 juni 2024

DESZ moet zich opmaken voor de nacompetitie door verlies tegen FC Meppel

Op een afgeladen Sportpark de Cingellanden in Zwartsluis waren zaterdag 25 mei 2024 de belangen voor beide teams groot. Zo speelde DESZ voor lijfsbehoud en kon tegenstander FC Meppel kampioen worden en promoveren naar de tweede klasse.

LEES MEER... | MAANDAG, 27.05.24

TEKSTADVERTENTIES